Jag har bannemig äntligen har hittat ett superbra
recept på lussebullar.
Så många cementklumpar som jag har bakat i min dag.
Hade gett upp hoppet om goda
lussebullar.
Men så blev jag tipsad om detta receptet i bloggen Matplatsen.
Man börjar med att låta saffranen stå och dra i rom ca 1/2 timma.
2 påsar a 05 g vardera.
Tyckte att det gav en god touch på det hela
Hela grejen är rumsvarmt smör och mjölk
ingen kesella.
Jäsning på gång
2 paket saffran
2 dl socker 2 msk mörk rom
50 g jäst
175 g rumsvarmt smör
5 dl rumsvarm mjölk 1/2 tsk salt
800 g vetemjöl
1 dl russin
mjöl till utbakning
1 ägg till pensling.
De blev så luftiga så de nästan gick sönder
när man tog dem från plåten.
Super supergoda
Inga betongklumpar alltså.
Jag gjorde även ett gäng saffransgifflar.
Men där använde jag mitt vanliga
bullrecept
Jag gjorde en fyllning med smör, mandelmassa
rivet apelsinskal och vit choklad.
Mums de smakerna gifter sig verkligen med varandra.
Penla med ägg och lite pärlsocker
Skjuts in i ugnen.
Inte de snyggaste gifflarna kan man säga
men jätte goda.
Sedan har vi en vovve som har ont i örat.
Alldeles svullet och blodfyllt.
Stackare det blir ett besök hos vetrinären i morgon.
Ja ni ser skillnaden på det andra örat.
Han har haft sånt innan
då har svullnaden lagt sig, vetrinären ville då inte
göra ingrepp i örat.
Så vi får se vad han säger imorgon.
Stackars Lukas.
Ha en trevlig onsdagskväll.
Kramis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar