När det är jul och vi gör en massa
godsaker till oss själva
Får vi tänka att de små fåglarna
också skall
ha något gott
gott att smaska
på.
Så jag brukar göra lite godis av
kokosfett och solrosfrö
och jordnötter.
Som jag sedan hänger iträdet ihop
med en kärve
och lite andra matstationer.
Till Lucia brukar jag
hänga upp det.
I helgen gjordes julens köttbullar,
jag är lite bekväm, så jag
spritsar ut dem.
De blir kanske inte perfekt runda,
men de blev förbaskat
goda.
Det tycker jag är
det viktigaste
Vi gjorde också julkorven.
Godast göra den själv,
med vilka kryddor man gillar
också blir den inte så finmald som den
köpta.
Sedan har det bakats
vörtbröd.
Det är lite finess att ha tillgång
till äkta bryggerivört.
Så nu är det mesta klart
nu kan det
snart bli jul.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar